TIPUL SOMATIC ECTOMORF

                                                TIPUL SOMATIC ECTOMORF   Ce este tipul somatic (ECTOMORF, MEZOMORF SI ENDOMORF)? Tipul somatic este un criteriu un clasificarea corpurilor omenesti, in acest caz in functie de cateva caracteristici evidente: grosimea oaselor, masa musculara, strat adipos. Clasificarea dupa tipul somatic nu este singura si nici nu poate incadra perfect pe oricine, de aceea, ea […]

PROTEINELE

PROTEINELE PROTEINELE sunt macronutrienti esentiali pentru o serie intreaga de procese fiziologice, avand un rol central in sinteza si mentinerea echilibrului musculaturii, enzimelor, hormonilor, oaselor, cartilajelor, parului si pielii. Esentiale in procesul de slabire, in cresterea musculara si in imbunatatirea metabolismului, proteinele sunt structura de baza a celulelor vii. „Caramizile” care construiesc proteinele se numesc  aminoacizi, […]

CLA – Acid conjugat linoleic

                                                        CLA CLA este un supliment de care multi au auzit, dar despre care nu stiu mare lucru. Studii recente au demonstrat faptul ca acesta are un numar mare de beneficii pentru cei care practica sport si nu numai, prin sustinerea arderii de grasimi si mentinerea masei musculare. Acidul linoleic conjugat  este un mix […]

Cum se fabrica suplimentele nutritive Pro Nutrition

Cum se fabrica suplimentele nutritive Pro Nutrition? Pro Nutrition este unul dintre cei mai mari producatori de suplimente nutritive din Romania cu peste 140 de produse originale. Compania producatoare si distribuitoare de suplimente nutritive pentru sportivi, a luat nastere în anul 1999 în urma constientizarii faptului ca pe piata româneasca nu existau produse care sa […]

CROMUL

CROMUL  Date generale: CROMUL contribuie alături de insulina, la metabolizarea zaharurilor. Asigură mobilizarea proteinelor acolo unde sunt ele necesare. Nu s-au stabilit doze necesare,  dar doze de 50 pană la 200 mcg sunt in mod obişnuit indicate pentru adulţi. Pe măsura inaintării in varstă, organismul dumneavoastră reţine mai puţin crom. Ce poate face el pentru […]

GLUTAMINA

GLUTAMINA Nu există nici un dubiu asupra importanţei psihologice a aminoacidului L- glutamina în iniţierea şi menţinerea funcţiei celulei, această idee fiind în unanimitate acceptată de întreaga comunitate ştiinţifică. Dar, într-adevăr este el benefic? Concluziile bazate pe studii ştiinţifice relevă anumite informaţii potrivit cărora glutamina reprezintă interfaţa potenţiatoare a aminoacizilor, un stimulent al creşterii rapide a […]

CARNITINA

               Carnitina  L-Carnitina este astazi unul dintre cele mai populare suplimente nutritive, utilizat atat de catre sportivi, dar mai ales in prevenirea si tratarea unor afectiuni. Acest aminoacid este sintetizat la nivelul ficatului si rinichilor din lisina si metionina, doi aminoacizi esentiali. Principalul mecanism al Carnitinei in organism se refera […]

AMINOACIZII BCAA

Aminoacizi BCAA Aminoacizii BCAA, datorită spectrului larg de beneficii asupra organismului uman, nu trebuie să lipsească din arsenalul de suplimente ale nici unui sportiv. Pentru culturişti în mod special, suplimentarea dietei cu BCAA înseamnă mai multă energie pentru antrenament, un catabolism minim, refacere rapidă după antrenament şi în final creştere în masă musculară fără adaos […]

Tabel calorii si valori nutriționale ale alimentelor

tabel calorii

Tabel calorii Tabel calorii si tabel cu valorile nutritionale pentru 100g de produs consumat. Cu ajutorul acestui tabel va va fi mult mai usor sa va calculati numarul de calorii zilnice de care aveti nevoie pentru a arde efficient grasimea sau pentru a pune masa muscular. Atunci cand ne propunem sa slabim vrem sa reducem […]

DEFINIRE MUSCULARA

definire masa musculara

Definire musculara Culturiştii autohtoni mai au încă multe de făcut în ceea ce priveşte prezenţa scenică, atât în cadrul competiţiilor interne, şi chiar în cele externe, cu toate că nivelul participării la acţiuni de asemenea anvergură ţine mai mult de aspectul doleanţelor decât de o realitate evidentă, când nivelul prestaţiei lor tinde de regulă spre […]